Voorschool Fiep Westendorp

Impuls verzorgt de voorschool op Brede school Fiep Westendorp en is er voor alle peuters van 2,5 tot 4 jaar. Hier kunnen kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen, terwijl we ze voorbereiden op de basisschool. Plezier en spelen in een omgeving waar kinderen zich thuis voelen, staat bij ons voorop.
 
De peuters worden iedere dag begeleid door dezelfde twee pedagogisch medewerkers. Zij doen dat met de voorschoolmethode Puk en Ko. Dat betekent dat de activiteiten tijdens het vaste dagschema steeds een bepaald thema hebben. Zo stimuleren we op een speelse manier de totale ontwikkeling van de peuters met de nadruk op de taal.
 
Klaar voor de basisschool
Voorschool Fiep Westendorp werkt nauw samen met de basisschool. Daar werken de groepen 1 en 2 met dezelfde methode. Peuters maken zo bijna ongemerkt de overstap naar de kleuters.
 
Ouders zijn belangrijk
Ouders spelen op de voorschool een belangrijke rol. Door mee te doen met de spelinloop, kunt u zelf zien hoe uw kind leert en speelt. Ook organiseren we themabijeenkomsten, bijvoorbeeld over eten, grenzen stellen, het pedagogisch beleid en de voorschoolse activiteiten. Daarnaast is er een oudercontactmedewerker die u ondersteunt bij de opvoeding en educatie van uw kind(eren).
 
Opvangtijden
We hebben twee groepen van elk vijftien kinderen. De ene groep komt op maandag- en dinsdagochtend en donderdag- en vrijdagmiddag. De andere groep komt op de maandag- en dinsdagmiddag en donderdag- en vrijdagochtend.  
De ochtend is van 8:20 tot 12:00 uur en de middag van 12:25 tot 14:45 uur. Het laatste kwartier van het dagdeel gebruiken we voor afronding en overdracht aan ouders. Tijdens de schoolvakanties is de voorschool gesloten.
 
Uw kind ook op de voorschool?
Bent u enthousiast geworden en wilt u uw kind inschrijven? 
Dat kan met het aanmeldformulier dat verkrijgbaar is bij de voorschool of het hoofdkantoor van Impuls.  De afdeling Planning & Plaatsing beheert de wachtlijst. Zodra uw kind aan de beurt is, ontvangt u bericht.
 
Doe mee met de spelochtenden
Terwijl u samen met uw kind speelt, ontmoet u dan ook andere ouders. Deze ouder- en kindspelochtenden zijn bedoeld voor ouders met kinderen van 0 tot 3 jaar. Plezier staat bij ons voorop. Door de professionele begeleiding krijgt u meer inzicht in de spelontwikkeling van uw kind en antwoord op vragen, als: Welk speelgoed is geschikt voor welke leeftijd? Hoe kan ik meespelen met mijn kind en wat zijn leuke en leerzame activiteiten om samen te doen?
 
Via een inschrijflijst kunt u op woensdagochtend van 09:45 tot 11:45 uur bij ons een kijkje komen nemen in het lokaal van de voorschool.
 
Loop gerust eens binnen
De voorschool, de spelochtend en de oudercontactmedewerker zijn van Impuls. Wij zijn een moderne organisatie voor welzijn en kinderopvang. Wij verzorgen de opvang en ontwikkelingsstimulering van kinderen en bieden diensten aan op het gebied van zorg, werk, scholing en vrije tijd.
 
U bent van harte welkom om bij ons te komen kijken of om informatie te vragen.
 
Contact
Impuls (hoofdkantoor)
Van de Sande Bakhuijzenstraat 2
1061 AG Amsterdam
Postbus 9139
1006 AC Amsterdam
020 515 88 88
impuls@impuls.nl
www.impuls.nl/rond_school