Bevoles van juf Daan

Vandaag, 21 mei, kregen we les van juf Daan. We moesten een gevelsteen met reliëf ontwerpen. Dat betekent dat je met verschillende lagen klein op elkaar werkt zodat je een soort van hoogteverschil krijgt. 

Leskist Islam

Vandaag, 20 mei, kregen we les over de Islam, gegeven door juf Lonneke. Opvallend is hoeveel de kinderen al weten over de godsdienst en daar goed over konden vertellen.

Schoolreisje Duinrell

Op 1 mei gingen we op schoolreisje naar Duinrell in Wassenaar. Hierbij de foto's van deze zeer geslaagde dag.

Er moet wel bij gezegd worden dat alle foto's door meester Jeroen gemaakt zijn. Op een groot deel van de foto's zijn dan ook de kinderen te zien wie er bij hem in het groepje zaten (Rahmilcia, Priya, Merrik, Saman, Yassine).

Gelukkig zijn er ook nog wat foto's gemaakt in de bus tijdens de heen- en terugreis en tijdens de lunchpauze toen we allemaal samenkwamen.

 

Moederdag

Speciaal voor de moeders hebben de kinderen een cadeau gemaakt, dat ze helemaal tot aan Moederdag (10 mei) geheim moesten houden. Hopelijk heeft elke moeder haar cadeau gekregen en heeft het een mooi plekje in huis gekregen!

Koningsspelen 2015

Groep 5 tijdens de Koningsspelen, 24 april 2015.

Tutorlezen in groep 3

Valt mooi samen met blok 5 van de Vreedzame School:
De kinderen van groep 5 dragen de komende periode een steentje bij aan het tutorlezen in groep 3. Vandaag de eerste foto's vanuit groep 3a. De komende tijd zullen er meer foto's volgen. Wat doet iedereen goed zijn/haar best zeg, aldus de trotse juffen en meester!!

Pasen

We begonnen de ochtend met een lekker paasontbijt. Meester las voor uit de kinderbijbel en vertelde zo het Paasverhaal. Daarna gingen we paaseieren versieren in Zuid-Afrikaanse stijl, zoals de Ndebele stam hun huizen versieren. Toen na de pauze een paaspuzzelspel in de grote gymzaal, waarbij overal vragenkaartjes hingen waarop de kinderen antwoord moesten geven, en deze invullen op het kruiswoordpuzzelblad. Alles in tweetallen, waarbij ieder zijn/haar steentje bijdroeg. Tot slot in de klas lekker matzes eten met chocoladehagelslag en een kleurplaat of puzzel maken. Een heerlijke, gezellige Paasochtend!

Verjaardag meester Jeroen

Vrijdag 6 maart vierde meester Jeroen zijn verjaardag. De hele dag een aangepast programma. Vol met lekkere (gezonde) hapjes en veel spelletjes. Wat een boel gezelligheid!

Thema 'Het Kasteel'

Hermitage 'Dining With The Tsars'

Groep 5 heeft op dinsdag 10 februari museum De Hermitage bezocht. Onderwerp: dineren ten tijde van de tsaren en tsarina's in het oude Rusland.

Na een rondleiding door het museum, langs luxegedekte tafels, eindigden we in het atelier waar iedereen zijn/haar eigen bord mocht maken. Tot slot zelf nog 'aan tafel!'

Sneeuwpret!

Vreedzame School: schoudermassage

Middenrapport

Kerstdiner

Onze jaarlijkse traditie op school, in de klas: het Kerstdiner! Mmmm.... wat een lekkere hapjes en drankjes, en bovenal wat een gezelligheid! Op het eind nog een ouderwets potje (tafel)bingo. Wij van groep 5 wensen iedereen een hele fijne vakantie en een gelukkig nieuwjaar!

5 december

5 december was het eindelijk zover! Na het verwelkomen van de Sint op het schoolplein was het wachten geblazen. Eerst de verjaardag van Luca vieren met heerlijk gebak, daarna samen spelen en toen waren ze daar eindelijk. Niet alleen de kinderen werden verwend met cadeaus, ook Sint en Piet gingen met veel tekeningen en knutsels weer weg!

In het fotoalbum: zowel foto's van meester Jeroen als ook van Bram Enning (vader van Lies uit groep 3A).

Pepernoten bakken

Mmmm.... lekker pepernoten gebakken. Speciaal om de pepernoten in te bewaren heeft iedereen ook een handig opbergdoosje gemaakt. En tot slot lekker smullen!

 

Leskist christendom

Vandaag kwam juf Lonneke langs om ons te vertellen over het christendom. De leskist was gevuld met allerlei voorwerpen die met het christendom te maken hebben. We hebben er veel van geleerd!

Pieten in groep 5

Gesignaleerd in groep 5: pieten en ook Sinterklaas!
Hou de website goed in de gaten, er komen er steeds meer bij. 
Bijzondere aandacht voor piet Emirhan, die wel erg de show steelt!

Update: woensdag 20 november 

Sinterklaas knutselen

Het foto-album wordt steeds aangevuld met nieuwe foto's die gemaakt zijn rond Sinterklaastijd.

Laatste update: woensdag 19 november! 

Piet

De Sint is weer in het land en bij ons in de klas zijn de eerste pieten al gezien!

Poetsinstructie

De schooltandarts is er weer. Alle kinderen die zich bij hem hebben ingeschreven zijn op controle geweest. Een aantal kinderen krijgt een poetsinstructie, zodat ze goed leren hun tanden te poetsen.

Percussie

Op vrijdag 7 november kregen de kinderen percussieles van meester Klaus. Juf Jenny was er namelijk niet vanwege een muziekproject in Turkije. Er is hard gewerkt tijdens de les, en omdat er zoveel bewogen werd zijn de foto's niet allemaal even scherp.

Halloween deel 1

Vrijdag 31 oktober: Halloween. De gehele dag stond in het teken van Halloween, met naast lessen Nieuwsbegrip en Woordenschat ook veel creatieve opdrachten. Hier het tekenen van een Halloweenfeestje waarbij zoveel mogelijk enge spoken, vleermuizen, skeletten en andere griezels zijn uitgenodigd.

Halloween deel 2

Mag bij Halloween natuurlijk niet ontbreken: de pompoen!

Halloween deel 3

Enge maskers......

Herfstbomen

Nu de herfst is aangebroken zien we om ons heen dat de bomen langzaam al hun blaadjes verliezen. Dit hebben wij proberen na te bootsen met een knutselopdracht, waarbij een papieren zakje als basis diende.

11 november is de dag...

Vanwege Sint Maarten hebben de kinderen vanmiddag allemaal een lampion gemaakt. Deze keer gebaseerd op een 'Chinese Lantaarn' en wat zijn ze mooi geworden!