Groep 8 op Ameland

Groep 8 zit weer op Ameland. Tijdens het verblijf wordt er een reisverslag bijgehouden zodat we allemaal de belevenissen kunnen volgen van de kinderen en kampstaf.
Klik op onderstaande afbeelding om het reisverslag te bekijken: 

Koningsspelen 2015

Groep 8 tijdens de Koningsspelen, 24 april 2015.

Fietsexamen

Dinsdag 14 april heeft groep 8 fietsexamen gedaan. Veel kinderen hadden moeite om de route goed te volgen, maar.... uiteindelijk is iedereen weer veilig teruggekomen. Over een week horen we wie er geslaagd zijn!

Ibtissam wint voorleeswedstrijd!

Vorige week hebben we al bericht dat Ibtissam de finale heeft bereikt van de voorleeswedstrijd in het Rembrandthuis. En nu heeft zij de eerste prijs gewonnen: een heuse iPad mini. Proficiat Ibtissam!!!
 
 
 

Voorleeswedstrijd Rembrandthuis

Voorleeswedstrijd Rembrandthuis op zondag 25 januari in het kader van de nationale voorleesdagen. Ibtissam uit groep 8 en Ben uit groep 7 hebben fantastisch voorgelezen uit de nieuwe voorleesbijbel van Rembrandt. Op 31 januari horen de kinderen of ze gewonnen hebben!

Bezoek nieuwe flat Rijswijkstraat

Groep 8 is met juf Sofie naar de verbouwde flat aan de Rijswijkstraat geweest. We mochten helemaal boven op het dak (12 hoog!), het was niet gevaarlijk maar het waaide wel erg hard!
We hebben bepaalde punten opgezocht en op onze kaart ingevuld: het Rijksmuseum, het ING-gebouw en Schiphol. Daarna hebben we een schets gemaakt van het uitzicht en in de klas hebben we daar een aquareltekening van gemaakt. 

IDFA

Foto's van de IDFA in de brakke grond. Eerst wachten bij de streetact, introductie van de documentaire, vragen stellen aan de hoofdpersoon van de documentaire en regisseur , het debat en natuurlijk handtekeningen vragen aan Dolores! Het was een leuke middag.

Paspoort naar je toekomstdroom

Een project waaraan de kinderen van groep 8 meedoen. Het doel is de kinderen te begeleiden om te leren denken vanuit hun kracht en talent, gericht op hun toekomstige beroep. De lessen worden gegeven door Mohamed Chaara, die veel kinderen kennen van de televisie.

Het rampjaar 1672

Groep 8 stond bezocht vrijdag 7 november Het Rijksmuseum en de rockopera 'De Witt of Oranje'. Dit alles stond in het teken van 'Het Rampjaar', het jaar 1672 waarin Nederland van alle kanten werd aangevallen door Frankrijk, Engeland en Duitsland.  
Na lessen in de klas, het bekijken van schilderijen uit die tijd en tot slot een voorstelling weten de kinderen veel van het onderwerp af.

Voorlezen aan groep 3

In het kader van de Kinderboekenweek kwamen de kinderen van groep 8 op 3 oktober voorlezen in groep 3. Groep 8 had zich goed voorbereid, de kinderen van groep 3 vonden het erg leuk!