Uitstapje naar EYE

Woensdagmiddag 18 mei ging de groep Vakantieschool Taal naar het EYE museum met de cultuurbus. De kinderen mochten een introducé meenemen. Dat waren Merrik, Priya, Khouloud, Lorenzo, Ryan en Syafan. En als begeleider was ook deze keer weer de moeder van Fatmasüde mee.
De workshop Special Effects was geweldig. Werd op een gegeven moment wel erg eng met dat glas in de wonden. De groep was heel enthousiast en serieus bezig. Ook het wat lange wachten op de bus gaf geen problemen. Hoop niet dat de ouders geschrokken zijn, toen hun kind zo thuiskwam.

Presentatie thema 'voeding en milieu'

Woensdag 11 mei was de presentatie van het thema 'voeding en milieu', welke werd gehouden in het tijdelijk ingerichte 'Vakantieschool Taal Museum'. Wat een ontzettend mooi overzicht van hetgeen er tijdens het thema zoal aan bod is gekomen. En bij een thema als deze mag een gezond hapje en drankje natuurlijk niet ontbreken!

Presentatie thema 'Reizen'

Tropenmuseum

Op woensdag 11 november zijn we met de groep Vakantieschool Taal naar het Tropeninstituut geweest.
Ons thema was Landen & Reizen. Dit project heette Ziezo Marokko. Er werden veel verhalen verteld, we hebben koekjes gebakken, thee gedronken, onze namen in het Berbers gestempeld en we hebben een filmpje gemaakt.
Een mooie, leerzame middag met veel dank aan de moeder van Fatmasude, die onze groep net als naar Schiphol ook weer begeleidde.

Uitstapje Schiphol

Zondag 18 oktober zijn we, de Vakantieschool Taal, met 14 kinderen naar Schiphol geweest met de trein. Daar hebben we een speurtocht gedaan, pannenkoeken versierd en het panoramaterras bezocht. Supergezellig en heel veel dank aan de moeders van Fatmasude, Younes en Saman, die dit uitstapje mede mogelijk hebben gemaakt.