Schaatsen op het Delflandplein

Vrijdag 16 februari zijn we gaan schaatsen op het Delflandplein. Tot en met 9 maart kan daar geschaatst worden. Het was vallen en opstaan voor sommige kinderen maar we zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Wel hebben we heel veel lol gemaakt samen. De meester deed op het eind ook even mee. In Zuid-Korea, met de Olympische Spelen, wordt er geschaatst in het Olympisch Park in Gangneung, wij doen dat gewoon bij ons op het Delflandplein!

Sinterklaas in groep 7

Dinsdagochtend 5 december hebben we samen met elkaar het Sinterklaasfeest gevierd. Wat een mooie gedichten, surprises, cadeaus en vooral veel gezelligheid! 

Pepernoten bakken!

'Wie zoet is krijgt lekkers...'
Heerlijk zo vlak voor 5 december nog even een flinke portie pepernoten bakken. Eerst alle ingrediënten afwegen/meten, daarna kneden tot een bonk deeg en tot slot kleine deegballetjes omtoveren tot pepernoten. In de middag aten we ze op, en ze smaakten heerlijk!

Schooltuinen, 27 november

Maandag 27 november kwam er helaas een einde aan de lessen op de Jan Tooroptuin. Na een reeks opdrachten te hebben uitgevoerd in wedstrijdverband kregen we tot slot allemaal ons schooltuindiploma! Dank aan Bianca, moeder van Damiano, dat je met ons meekwam ondanks het slechte weer. Je bent een topper!

Muziekles

Mindfulness

Leskist Boeddhisme

Maandag 13 november kwam juf Lonneke ons iets vertellen over het Boeddhisme. Dit gebeurde aan de hand van voorwerpen die we zelf uitkozen, afkomstig uit de leskist. Dank juf Lonneke voor een leerzame les!

Tutorlezen in groep 3

Sinds de herfstvakantie lezen de kinderen van groep 7 tutor in groep 3. Elke maandag t/m donderdag wordt er druk geoefend met technisch lezen: woordrijtjes en zinnen/verhaaltjes. Er wordt serieus en hard gewerkt!

Schooltuinen, 2 november

Schooltuinen, 9 oktober

Afgelopen week was de laatste buitenles van schooltuinen en daarbij hebben we groentesoep gemaakt. Eerst moesten alle ingrediënten gewassen worden en netjes fijngesneden.
Khouloud was chefkok en zorgde ervoor dat alle groente zo klein mogelijk in de soep terecht kwam.
Safouan en Sami waren de kruidenboterboys, want naast soep aten we ook nog stokbrood en daar mag de kruidenboter natuurlijk niet bij ontbreken.
Terwijl de soep tot slot nog even gaarkookte zijn we voor de laatste keer naar ons tuintje geweest, om naast afscheid te nemen ook nog voor de laatste keer te oogsten.
Nu in november nog twee binnenlessen en dan zit schooltuinen erop voor dit jaar. 

Schooltuinen, 28 september

Vandaag hebben we kruidenazijn gemaakt. Ingrediënten: laurier, rozemarijn, tijm, bieslook en Spaanse peper. Eerst hebben we alles fijn gesneden om vervolgens 250 ml azijn toe te voegen d.m.v. een trechter. Daarna de sluitdop aangebracht, een etiket opgeplakt en helemaal op het eind met een maisblad het flesje mooi aangekleed. Nu de azijn een maand laten trekken voordat je het kunt gaan gebruiken!

Dank Bianca (mdr Damiano) voor de goede hulp.
De laatste buitenles vindt plaats op maandag 9 oktober om 9.00 uur. We gaan dan groentesoep maken en lekker opeten met stokbrood en kruidenboter. Mmmm... we hebben er nu al zin in!!

Schooltuinen, 21 september

Vandaag hebben we sambal gemaakt. Ingrediënten: rode peper, een scheutje olijfolie en een snufje zout en suiker. Even fijnmalen in de elektrische vijzel en kort opwarmen in de magnetron, en klaar is kees! Iedereen heeft een eigen potje mogen vullen met een inhoud van 30 ml.
Tot slot nog even naar de tuin geweest. Daar hebben we kennis gemaakt met een lokale bewoner (een naaktslak) en o.a. knolselderij geoogst.
Volgende week gaan we kruidenazijn maken...

Schooltuinen, 14 september

De tweede schooltuinles begon met het ontleden van een bloem (meeldraden, stamper, kroonbladeren, kelkbladeren). Daarna oogsten in de tuin: paprika, courgette, prei, Spaanse peper + diverse kruiden en bloemen. Volgende week gaan we sambal maken.... jammie!

Schooltuinen, 7 september

Na zes weken vakantie eindelijk weer terug op de schooltuinen, en wat is er veel gegroeid zeg!! Vandaag hebben we het één en ander geoogst: paprika, courgette, aubergine, maïs, rode snijbonen en diverse kruiden.

Dank moeder van Anfaal voor de ondersteuning. Volgende week gaan we verder met oogsten en is het onkruid aan de beurt. Wilt u als ouder ook mee, geef het dan even door aan meester Jeroen.