Het gebouw

De Fiep zit sinds 2012 in een gebouw dat speciaal voor ons is ontworpen. We zijn heel blij met het vele glas, hout en de kleur groen. De school heeft daardoor een rustige, natuurlijke uitstraling. Ook de aparte ruimtes voor beeldende vorming, muziek, spelen, koken en een goed uitgeruste gymzaal maken de Fiep tot een van de prettigste schoolgebouwen van de stad.

 

Het muzieklokaal

In het gebouw bevindt zich op de begane grond een muzieklokaal. Dit lokaal is gebouwd met een geluidsdichte doos in doos constructie. In dit lokaal werken de kinderen met de muziek, drama en dansleerkrachten. Naast de lessen tijdens schooltijd is er ook een naschools programma: Talentenklas. De kinderen die zich hiervoor opgeven gaan aan de slag met verschillende theateropdrachten, leren te acteren en hoe je het acteren combineert met zang en dans. Ook gaat de talentenklas meerdere malen optreden en zullen de kinderen gaan schitteren op het toneel! 

  
Naast de muzieklessen en het Showkoor wordt het lokaal ook gebruikt door het muziekatelier. 
Onderstaande afbeelding is afgebeeld op de muur in het muzieklokaal:


Speellokaal

Het speellokaal van de kleuters is een prachtige ruimte met veel speeltoestellen en materialen. Iedere woensdag spelen de kleuters hier en als het regent kan hier ook gespeeld worden. In het speellokaal zijn ook twee vaste podia voor optredens en musicals. De kleuters treden zo'n 4x perjaar op voor de ouders. Om het jaar voeren alle groepen een musical op en groep 8 doet ieder jaar een eindmusical. Op vrijdag spelen hier peuters met hun ouders tijdens het 'kom spelen bij Fiep' peuterspeeluurtje.

 

Schoolbibliotheek

Op dit moment wordt deze alleen gebruikt door leerlingen en leerkrachten in de school. Het is de bedoeling dat leerlingen in de toekomst de boeken ook kunnen lenen voor thuis.