Fiep Westendorpschool: de leukste school in de Delflandplein en Westlandgrachtbuurt. Als ouders van Fiep-kinderen zijn wij enthousiast over de school en wat zij onze kinderen te bieden heeft. Daarom willen wij andere ouders graag vertellen over onze ervaringen en stimuleren om langs te komen bij de informatiedagen. In onderstaande video vertellen een aantal ouders over hun ervaringen met de Brede school Fiep Westendorp.

Zoals elke school besteedt de Fiep veel aandacht aan kernvakken zoals lezen, spelling en rekenen. Dat doet de school door middel van EDI (Expliciete Directe Instructie). Ouders waarderen deze lesmethode. Er is daarnaast ook volop aandacht voor sociaal-emotioneel welzijn (Vreedzame school).

Waarom de school zo fijn is

De Fiep Westendorp is een echte buurtschool en daarmee een afspiegeling van de wijk waarin zij staat. Daar blijven wij ons de komende jaren voor inspannen: leerkrachten én ouders. De betrokkenheid van ouders bij de school is groot. Ouders die elkaar weten te vinden en die hun ervaringen met elkaar delen, daar profiteert de school van. En daar profiteren onze kinderen natuurlijk ook van. Voorbeelden zijn de betrokkenheid bij jaarlijks terugkerende bijeenkomsten zoals het Zomerfeest, het kerstdiner en de Fieploop (een driedaagse ‘avondvierdaagse’). De koffie- en spelletjesochtenden in de klassen worden druk bezocht. Wekelijks ontmoeten ouders met verschillende achtergronden elkaar op deze momenten.

Flexlab

Er is een Flexlab voor meerkunners. De leerlingen van het Flexlab krijgen extra uitdagend lesaanbod met o.a. aandacht voor samenwerken, plannen, onderzoeken en organiseren. Buiten de klas krijgen de leerlingen 45 minuten instructie en opdrachten, die zij vervolgens in de klas gaan uitvoeren. Overweeg je je kind in te schrijven of wil je meer informatie? Kom dan vooral eens langs op een van onze informatie momenten. Bij de informatie momenten is ook altijd een ouder van een leerling aanwezig.

Rondleidingen Fiep

Een aantal keer per jaar geven wij rondleidingen door de school, bekijk hier de data. Je kunt ook altijd bellen of mailen naar fiep.info@askoscholen.nl om een afspraak te maken, voor informatie en een rondleiding. Als je één van de ouders wilt spreken dan kun je ook een bericht sturen naar ocdamman@gmail.com en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Wat ouders vinden van de Fiep...
Ouders vertellen